route 421

route 1093

Prachtige wandelroutes door natuurgebied De Doort!

In de omgeving kunt u prachtig wandelen door natuurgebied De Doort. Bij ons start wandeling 421 en 1093 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Wandelroute 421 (12 km):

Tijdens deze vlakke wandeling wandelt u door de velden naar het gehucht Ophoven. Dan wandelt u over graspaden langs beekjes en mooie vijvers door het natuurgebied De Doort. Het gras kan soms wat hoger staan. Dan wandelt u naar Dieteren. De terugweg is mooier, u wandelt eerst langs een mooie vijver met zitbanken, dan passeert u enkel fraaie vennetjes en een jong bos.Eetcafé Tias- De Triviant, geopend vanaf 11.00 uur (woensdags gesloten!).Wandelroute 1093 (14 km):

Een afwisselende en gemakkelijke wandeling met onderweg een fijn eetcafé om te pauzeren. U wandelt naar natuurgebied De Doort langs de Middelsgraaf en via leuke bospaadjes komt u aan de rand van Echt. Dan loopt u over graspaadjes naar het centrum waar u kunt pauzeren bij Eetcafé Tias- De Triviant, geopend vanaf 11.00 uur (woensdags gesloten!). Dan volgt u een mooi graspaadje langs een beekje naar de buurtschap Ophoven en via een veldweg komt u bij de mooie vijver Nieuwe Graaf waar u tussen door loopt. Via graspaadjes langs de Middelsgraaf en een veldweg komt u weer bij het beginpunt. In natuurgebied De Doort kan in de zomer hier en daar hoog gras staan, doe altijd een lange broek aan. Na veel regenval kan het bij de vijvers nat zijn, doe dan hoge schoenen aan. U kunt ook starten bij Eetcafé Tias – De Triviant, start dan bij punt 5.